Logo Walk in the parQ

Bewegen maakt gezonder.

wij helpen daarbij.

Het team achter Walk in the parQ

Walk in the parQ is ontwikkeld door een aantal slimme, creatieve en geïnspireerde mensen die de ouderen meer willen zien bewegen.

kwaliteit van het leven verbeteren voor ouderen

Veel ouderen zitten niet lekker meer in hun vel. Ze zitten veel binnen, krijgen weinig bezoek en zijn niet snel meer gemotiveerd om iets te gaan doen.

Vaak komt dit door een tekort aan bewegen! Na intensieve beweging komt er namelijk dopamine vrij in het brein, waardoor je je vrolijk en gemotiveerd voelt.

Bewegen doe je niet alleen en door dit middel in te zetten, kun je ook beter met elkaar aan de slag. Dit is natuurlijk nog leuker. 

Opening Route ST. Jozefoord

In het video hiernaast zie je heel mooi wat een Walk in the parQ route inhoudt. Onze eerste route samen met het Ouderenfonds

Dit komt precies overeen met ons doel, laat mensen meer bewegen! Je ziet hier hoe een bestaande wandelroute wordt ingezet om ook de extra oefeningen zoals kracht en balans te doen. Dit als extra motivatie. Aan de andere kant, door het te zien van de palen met bordjes, krijgt men ook een extra stimulans om als bezoeker/familie toch eerder naar buiten te gaan. 

Samen meer bewegen en zorgen voor die mooie glimlach. Niet alleen meer bewegen maar ook het gesprek tussen de mensen krijgen zodat iedereen het ook blijft doen.  

Onze waarden

Het idee Walk in the parQ is ontstaan uit onze gezamenlijke visie om ouderen meer te laten bewegen en in beweging te houden.

We zijn begonnen met de insteek om dit rondom zorginstellingen te doen in de buitenruimte. Alleen is dit alles in korte termijn al bijgesteld naar bewegen in het algemeen en meer dan alleen buiten. Denk ook aan het herstellen na een operatie, in de winter binnen bewegen. Kijk ook eens op onze projecten pagina om te zien hoe deze verschillende ambities nu tot hun recht komen. 

Onze motto is ook ‘Ouderdom komt met bewegen’ en Walk in the parQ is hier een heel mooi voorbeeld van. 

zullen we samenwerken?

Denk je na het lezen en zien van dit alles, wat leuk en goed en hier wil ik meer van weten. We staan open voor suggesties, ideeën, vragen en mooie samenwerkingen.

Neem vooral contact met ons op via het contactformulier hieronder !

Achtergrond Walk in the parQ

ouderdom komt met bewegen

Scan de QR-code op de paal bij een route bij u in de buurt.

Heb plezier en beweeg!

walk in the parq

Contact

Meer van ons

walk in the parq

privacy policy

Contact

050 30 50 267

info@walkintheparq.nl

contactformulier

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Scroll to Top