Logo Walk in the parQ

Walk in the parq voor buurtsportcoaches

Buursportcoaches en het gebruik van walk in the parq

Bent u als buursportcoach op zoek naar een leuke en effectieve manier om ouderen in beweging te krijgen en te laten genieten van de buitenlucht? Dan is Walk in the parQ de perfecte oplossing!

Met Walk in the parQ kunt u wandelroutes en oefensessies uitstippelen in lokale parken. Het mooie aan Walk in the parQ is dat het laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk. Ouderen kunnen in groepjes of individueel de wandelroute afleggen en onderweg stoppen bij speciaal geselecteerde punten waar verschillende oefeningen kunnen worden gedaan. Ook kunnen oefensessies gedaan worden op de plekken waar je met de ouderen heen gaat. 

Als buursportcoach kun je een belangrijke rol spelen bij het promoten van Walk in the parQ in uw buurt en ouderen helpen om op een laagdrempelige manier met groepjes aan de slag te gaan. Door lokale partners te betrekken, zoals verzorgingshuizen, buurtcentra en fysiotherapiepraktijken, kunt u het initiatief nog verder uitbreiden.

Walk in the parQ past perfect bij de rol van een buursportcoach, omdat het mensen uitnodigt om meer te bewegen in hun eigen omgeving. Door het integreren van oefeningen in de wandelroute, kunt u ouderen helpen om hun balans, kracht en flexibiliteit te verbeteren en hen zo een betere kwaliteit van leven bieden. Daarnaast is het sociale aspect van wandelen in een groep ook goed voor de mentale gezondheid.

Dus waar wacht u nog op? Zet Walk in the parQ in als een van uw activiteiten en help ouderen in uw buurt op een laagdrempelige manier in beweging te komen!

Vanuit verschillende buurtsportcoaches hebben vragen ontvangen om mobiele routes te kunnen leveren. We hebben ervaringen met het maken voor zeer toegankelijke paaltjes op verschillende manieren. Vooral de mogelijkheid om samen met de gemeente waarin de buurtsportcoach werkzaam is een volledige route aan te vragen is momenteel door de spuk-subsidie een zeer toegankelijke route!

De kosten voor vaste route staat toegelicht binnen het kopje gemeentes. Voor de mobiele routes voor een buurtsportcoach hebben we nog een prijs op aanvraag. We zullen afhankelijk van de hoeveel materialen, het gebruik een passende offerte voor jou als buurtsportcoach opstellen. Ook zullen we kijken indien er een route in de gemeente of zorginstelling aanwezig is hoe we het beste kunnen aansluiten op de gebruikte video’s/content daar. 

De overeengekomen prijs zal altijd de volgende onderdelen omvatten:

  • Inrichting video’s en content voor de route
  • Leveren materialen

Gebruik route

  • 1 jaar gebruik van de video’s en content
  • 1 jaar onderhoud van de Android en IOS app
  • Gratis gebruik van de app door de gebruikers

Het gebruik van de video’s en content kan uitgebreid worden bij aanschaf of op een later moment.

Achtergrond Walk in the parQ

ouderdom komt met bewegen

Scan de QR-code op de paal bij een route bij u in de buurt.

Heb plezier en beweeg!

walk in the parq

Contact

Meer van ons

walk in the parq

privacy policy

Contact

050 30 50 267

info@walkintheparq.nl

contactformulier

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Scroll to Top