Mooie verhalen uit het Reinier de Graaf ziekenhuis

Hoe wij met onze Walk in the parQ routes de ziekenhuizen ondersteunen bij de term beweegziekenhuis blijkt wel uit dit mooie artikel bij het Reinier de Graaf ziekenhuis. Kijk op https://reinierdegraaf.nl/nieuws/ouderen-komen-dagelijks-in-beweging-dankzij-app-walk-in-the-parq voor het artikel.

Even over de term beweegziekenhuis, wat is dit? De volgende beschrijving komt vanuit het KNGF (link naar factsheet): Een beweegziekenhuis is een ziekenhuis waar, rond het individu, op verschillende lagen binnen de organisatie continu wordt ingezet op het creëren van een cultuur- en gedragsverandering die is gericht op gezond beweeggedrag door het inzetten van interventies bij patiënten, bezoekers en/of medewerkers.

Door gebruik te maken van de Walk in the parQ route, krijgen ouderen die bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie hebben gekregen, een vriendelijke ondersteuning in het doen van oefeningen.

Dit alles met het doel om de ouderen meer in beweging te krijgen en daarmee het herstel te bevorderen. Door het leuk te maken beweegt men meer en vooral door het samen te doen maakt het de drempel ook lager om te starten.

Waar de fysiotherapeut en het verzorgende personeel vaak niet de tijd en ruimte heeft om extra te oefenen, kan dit met Walk in the parQ op een vriendelijke manier zelf gedaan worden. De oplossing met een vrijwilliger is uiteraard nog mooier.

Hierbij nog een link naar de linkedinpost: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7122523542956449792

Scroll to Top